Trädgårdens tur att bli uppiffad

Idag tog jag tag i mig själv och rensade upp i trädgården. Det har ju inte riktigt blivit av när temperaturen sedan maj legat på stadiga 28-35 grader och stekande sol. Där var många planer som fått flytta fram när det gällde trädgården. Dels ska där upp ett staket gjort av lastpallar. Den idén kom till av två anledningar.
1. Vi har en jäkla taggbuskehäck ut mot gatan. Taggarna är allt annat än roliga. Vi ser aldrig fram emot att behöva klippa skiten för det hamnar små små  kvistar med centimeterlånga taggar precis överallt. Och dom blir inte mindre stickiga efter hand utan dom är precis lika vassa flera år efteråt. Så min tanke var att sätta upp staket och på så sätt få minimalt med smågrenar inne i trädgården när dom väl måste klippas.
2. Jag kan odla på höjden. Den biten har jag dock inte fått kläm på hur jag ska gå tillväga. Så det får jag spåna på lite till. 
 
Men iallafall fick jag satt upp kompostgaller igen in mot grannens trädgård så jag kunde sätta ut fyra av mina färdigmålade pallkragar. 
 
 
 
 
Här är en förebild och en efterbild. Där ska sen fyllas på med fler pallkragar men dom ska bara köpas hem och målas först. Så där har jag vintern räddad.  I bakgrunden sysn en del av det som ska bli staket. 
 
 
 
 
  
 
I den här hörnan hade jag först tänkt ha två rabarberplantor men kände att jag vill utnyttja ytan bättre eftersom jag har ju inte någon jätteyta till odlingen. Så jag tog bort rabarbern (har ju redan två sorter på ett annat ställe), la mer täckduk för vi har sjuka mängder kirskål just i den hörnan och ställde mina enda gråa pallkragar där. Här har jag bara ställt blåbärplantorna så dom åtminstonde är på rätt plats. Så i slutet av månaden ska det köpas hem rhododendronjord (jäklar det är ett svårt ord att skriva!) så att alla plantorna får fräsch jord. De två som står i gröna "krukor" har stått i samma jord i 2 1/2 år. Och när dom stod på kolonin vattnade en granne dem en gång. Så dom stod säkert i stekhet värme utan vatten (förutom den gången då) i någon månad. På den ena kom där mängder med blåbär men eftersom plantorna fått klara sig själva så var dom helt torkade. Så dom är rätt tåliga ändå. Men från och med nu ska dom pysslas om ordentligt!

Kommentera inlägget här :