Besök hos Mandelmanns

Varje sommar försöker hela familjen med respektive familj ha en familjedag där vi hittar på nåt. I år blev det Mandelmanns! ❤ Det går inte att beskriva känslan av att gå omkring i en trädgård som en själv drömmer om, ja kanske inte i den storleken men med samma tanke bakom. 
 
 
Det syns inte hur lycklig jag är va? *hahaha*  Att få träffa dessa två underbara människor slår nog allt :D
 
Jag som hade mängder med frågor fick inte ur mig en enda. Som tur var så frågade iallafall min svåger lite frågor till Marie Mandelmann. En annan stod bara där med tunghäftga och superstarstruck *hahahahaha*
 
 
 
Vilka underbara färger det är på kålen! Så snyggt när det växer där, sida vid sida. Och ensama Trädet som blivit lite av Mandelmanns ikon på nåt sätt. En stor bädd av kål.
 
 
Underbara Bigsis tar en selfie med mig i bakgrunden. Jag står nog och försöker se hur bilden blev jag precis tagit. Vackra solrosor och kronärtskocka och palmkål tror jag. Ja någon sorts kål iallafall. 
 
 
Min svåger hittade en liten kotte som han blev nyfiken på och eftersom jag inte kunde svara passade han på att fråga Gustav Mandelmann vad den kom ifrån. Han var mycket tydlig med att han hade hittat den lilla kotten på marken (där stod skyltar om att man inte fick plocka nåt från trädgården). Det visade sig vara italiensk al ( tror jag det var han sa) Al är det enda lövträd som får kottar. Det är lite häftigt. Tänk att få tillbringa dagarna med Marie och Gustav och få lära sig en massa av allt det dom vet. Vilken dröm det hade varit!!
 
 
 

Kålrot och kålrabbi - Del 1

Idag passar jag på att så lite kålrabbi och kålrot efter tips från Farbror Grön (tror jag det var) som berättade att förodlade plantor tar sig snabbare och bättre än direktsådda plantor. Så nu när det regnar passar jag på att peta ner lite frön. Jag har tidigare i somras direktsått kålrabbi och dom tar lång tid på sig. Nu är dom ca 4 cm höga. Jag har tyvärr ingen som helst aning om när jag sådde dem för det har jag glömt att skriva upp. 
 
 
 
Ska bli spännande och se hur detta kommer utveckla sig. Om det går fortare att få skörd på detta sätt kommer jag fortsätta förså grönsaker så här.