Nu flyttar plantorna ut

I går kväll satt jag och tittade igenom mitt instagramflöde som jag brukar och då hade Sara Bäckmo som har Skillnadens trädgård gjort en livesändning som jag missat. Hon visar iallafall att hon hade satt ut sina paprikaplantor för de var helt enkelt för stora att ha kvar inne. Så hon hade ställt ut dem i sitt tunnelväxthus och lagt en yllefilt över dem på natten. Då tänkte jag att kan hon som bor i zon 3 så kan jag som bor i zon 1!  Vi ska inte ha under 3 plusgrader på natten 10 dygn framöver men jag lägger dubbel fiberduk inne i drivbänken och en filt över den så ska det funka minst lika bra.  Fast jag har ju inget tunnelväxthus 🤔😂 Men som Sara säger: Våga testa! Jag avhärdar dem inte heller för de har stått i ett söderfönster i full sol från det att solen går upp tills ungefär 16. Jag avhärdar bara plantor som jag vet eller tror är känsligare för hastiga temperaturskillnader. Och det har funkat bra än så länge. Jag är lat helt enkelt. Det funkar i en dag eller två sen orkar jag inte flytta runt alla krukor som ändå håller på att blåsa iväg för en när dom ska in eller ut. Jag stället dem i den hörnan av trädgården som har skugga längst och så lägger jag fiberduk över. På dagen bränner inte solen plantorna och på natten fryser de inte sönder (förhoppningsvis).

 Här står mina paprikaplantor, den enda aubergine plantan och en Aztek och Tiny Tim tomat. Nu får de bo här tills de ska få komma till sina slutgiltiga planteringar.
 
Även mina frösådda smultron fick flytta ut idag. Egentligen var det tänkt att de skulle bo med de andra smultronen men det fanns bara plats på svåråtkomliga ställen så de fick bo hos rabarbern i stället.
 
 

Här hinner de etablera sig innan rabarbern blir för stor. Den stackarn är frösådd för två år sen men har aldrig fått en chans att etablera sig ordentligt på sin plats innan den blivit uppgrävd och sen bara i slängd igen. Och nu i vinter har den och den andra plantan legat på bar backe eftersom jag glömde bort dem när jag skulle fundera ut var de skulle få bo nånstans.

 

 

Kommentera inlägget här :