Så här ser det ut hemma hos mig

Jag har börjat med bokashi igen eftersom vi börjat äta mycket mer grönsaker. Det kommer ju bli fler pallkragar att kunna hälla ner bokashin i till sommaren. Och spannar med lock har jag sen innan. Men denna gången har jag mitt bokashiströ i en glasburk. 
 
Här en hörna står glasburken med bokashiströ, en syltburk till kaffesump och tepåsar och en glasburk med krossat äggskal. När jag ska hälla i strö i bokashi hinken så strör jag även över lite krossat äggskal. Perfekt sätt att tillföra lite extra kalk till jorden. Och odlar jag något som gärna vill ha mycket kalk så är det bara att ta en näve eller två och mylla ner på plats.
 
Jag kör inte dubbla hinkar där den översta har hål i botten så att lakvatten kan rinna ut för jag använder kissvatten när jag gödslar. Plus av tidigare erfarenhet så kan lakvattnet (och bokashin med för den delen) stinka rätt bra om det blivit för blött. Jag har provat bokashi kompost två gånger innan och båda gångerna fick jag perfekt bokashi på sista hinkarna när jag hade bestämt mig för att sluta för att jag inte fick rätt på det. Nu tänker jag inte ge upp! 
 
Här står tre hinkar. Den svarta längst in är från sent i höstas så den ska jag gå ut och gräva ner när orken finns och det inte regnar och blåser så. Den blå är full med fuljord, jord från sådder som inte blivit bra bla och i den gröna ovanpå så är det bokashi på gång.
 
Jag har fler hinkar som står lite varstans här hemma, måste bara köpa nya lock till dem. Att jag har en plastpåse i hinkarna är för att täta dem lite. Jag lägger i påsen precis som när du sätter i en tom påse i sophinken. Sen trycker jag till innehållet i hinken och ser till att det sluter tätt så mycket som möjligt och så på med locket. För mig funkar detta superbra. 

Kommentera inlägget här :