Så här planterar jag om mina gurkor

Passade på att plantera om gurkorna idag även om jag helst hade velat att andra bladparet skulle kommit lite längre. När jag planterar om gurka gör jag precis som man gör med tomat , och för mig funkar detta sätt utmärkt. Jag får jättefina plantor med tjocka fina stjälkar. När jag vattnar så gör jag det endast underifrån så stjälkarna kommer aldrig i kontakt med vatten. Nu är det säkert nån som tycker att jag gör helt fel och att man absolut inte får plantera gurkplantor djupare än de stod innan. Alla har olika knep för att lyckas med sina odlingar och så länge det funkar för en själv så fortsätter man att göra på det sättet. Om man är nyfiken men är lite osäker på att testa detta så så ett extra frö och prova med den plantan sen och gör en egen bedömning på vilket sätt som funkade bäst för just dig. 
 
 
 
 
Fyra rangliga gurkor som väntar på nya krukor. Jag sätter ner plantan lika djupt som jag skulle sätta en tomatplanta. Eftersom jag vattnar underifrån så blir stjälken inte blöt. Än så länge har detta funkat jättebra. Dessa plantorna ska stå i stora krukor inne i storarummsfönstret och även då kommmer de vattnas underifrån.
 
Nu har jag bara testat att göra så här på gurkor som ska stå inne så jag kan inte säga om det funkar lite bra för gurkor som sen ska planteras ut. Men i år ska jag testa. Men de gurkorna får vänta nån månad till innan de försås här inne. Men jag kan återkomma med ett blogginlägg om det senare i sommar med resultatet.
 
Fyra fina Hopline F1 plantor står i ett tråg med ljumet vatten. Här får dom ståi någon timme eller tills jag jag kan känna att jorden sugit upp tillräckligt med vatten. Sen får dom flytta upp till extrabelysningen där uppe.
 
 

Kommentera inlägget här :