Det blir ett bär år ändå

Trots total misshandel genom när de precis aklimatiserat sig så blir de uppdragna från sin plats, bli planterade i stora byttor och sen få ha stått i samma bytta i tre och ett halvt år, genomleva varmaste sommaren i mannaminne, ingen extra näring tillsatt utan endast vattnad två gånger av en snäll kolonigranne så fick ju blåbärsplantorna en egen pallkrage med ny fräsch rhododendronjord i våras och nu kommer en massa blåbär! 
 
 
Jag hade haft full förståelse för dessa buskar om de aldrig mer gett ett enda blåbär efter den behandlingen. Hade jag varit en bärbuske hade jag bara "Jaha trodde du själv på den eller??" Men den har blommat som attan och nu blir där massor av blåbär. Så hädanefter ska dessa två plantor skämmas bort rejält! 
 
En liten jordgubbe som börjar skifta färg! Den kommer inte finnas kvar till midsommar för den hinner jag äta upp innan hihihi!
 
Jag fick några jordgubbsplantor av min svägerska i våras som jag planterade under de låga blåbärsbuskarna. Det såg inte så lyckliga ut först men nu så blir det både jordgubbar och den skjuter ut revor. Perfekt! Det var så sent som kring julas som jag lärde mig att jordgubbar och smultron trivs bra i surare jord. Så för att slippa ha en massa outnyttjad yta under och runt blåbären så fyllde jag en krage med smultron och den andra med jordgubbar. Win-win för mig! Så har man en liten yta att odla på så googla på vad du vill odla för något och vad som funkar att samodla med de grejerna. Eller när det gäller en viss typ av jord "vad kan jag plantera i *typ av jord*" så får du upp en lista med vad som funkar bra. Där var många grejer som blev "wow! kan DEN växa i såm jord?!" när jag sökte på vilka växter eller plantor trivs bra i rhododendronjord. 
 
 

Kommentera inlägget här :