Hur har det gått med sparrisen?

Jag vidhåller fortfarande att sparris är den absout häftigaste grönsaken jag odlat! Jag la ju fröna i blöt i två dygn och sen sådde jag dem. Det skulle ta 20-40 dygn innan de skulle gro. Jag tror inte mina fattade det utan grodde redan efter (vänta, jag måste leta reda på mitt block....Found it!! Under en reklamhög i köket) 5-7 dagar (jag är inte riktigt säker på när för det tog nog nån dag innan jag såg att de hade börjat gro så jag räknar från den dagen jag upptäckte dem). Sen gick det fort! När jag började räkna dem så var där 16 st uppe. Dagen efter på morgonen var där 26 st. I slutet på den dagen var där 42 st uppe, morgonen efter 49 stycken oh på kvällen 53. Sen tog det slut. Men 53 små plantor av 69-70 fröer är inte illa! Sen kan det ju vara att vissa fröer behöver sina 20-40 dagar på sig att gro. 
 
Alltså kolla skogen!! Så jäkla häftigt! Detta är taget idag, 13 dagar efter sådd. Tänk att dessa taniga små grässtråna ska blir stora fina sparrisar sen. Dessa är sorten Mary Washington och ska tydligen vara den vanligaste sorten i sverige ( jag kan ha fel och då får nån rätta mig)
 
Jag ska absolut ha fler sorters sparris så jag ska kolla runt var och vad det finns för roliga sorter. Jag vill ha tidiga och sena sorter så sparrissäsongen blir längre. Blir nog att jag även köper nån enstaka färdig planta så vi kan skörda sparris tidigare än om tre år. Men sen blir det sparris för hela slanten!
 
Avlsutar dagens inlägg med en nåt så när närbild på en av de största sparrisplantorna. Så jäkla fin!!!!

Kommentera inlägget här :