Äntligen har jag påbörjat odlingsbäddarna på kolonin!

Jag hade en liten tanke att lägga ut markduk till att börja med där jag ska ha odlingsbäddarna så att när orken väl infinner sig för att lägga ut kartong och tidningspapper så ska det  känns "påbörjat" innan det är dags för att hämta en massa gödsel och annat skruffs som vi då ska grunda med innan jord läggs på toppen. En lycklig Buddha fick följa med! Många gånger när vi går förbi kolonin så vill han gärna springa in och kolla läget. Nu så äntligen blev det av!
 
I videon nedan så får ni följa med på en liten runda runt på lotten så ni får se hur den ser ut just nu. När vi tog över den för ett år sen så såg det för jävligt ut, en massa träd som var nersågade av nån från elbolaget (eller ja kanske inte just elbolaget men de som ser till att träd och annan växtlighet inte växer för nära elledningar) som bara låg slängda lite varstans och i stora stugan så var det fullt med möbler så som en säng och ett marmorbord och en massa smått och gott så ett par rundor till tippen senare så var det mesta tömt och resten var sorterat.  Men så har ungar varit här och stökat upp allt igen så jag funderar nu på om vi ska ha kvar "huset" eller ej. Har en liten tanke på om man ska ta bort alla väggar men ha taket kvar så kan vi ha bord och stolar där under. Men vi får se. Största prioriteringen just nu är att få klart odlingsbäddar till pumpor, meloner, kål, potatis och en massa mer!
 
 
 
Det blev mer än att bara lägga ut markduk. Det gick helt ypperligt att gräva! Så nu har jag bestämt att markduken fick bli "mallar" för hur breda bäddarna ska bli och det kommer bli lätt att lägga ut dem för att se hur det kommer se ut när det väl är grävt och klart. I morgon ska Johan och Max följa med när skolan är klar. De kommer ha lektioner hela dagen där varje lärare för varje ämne enligt schemat lägger ut uppgifter till eleverna. Då måste de logga in, vilket registreras hos läraren och göra sina uppgifter. Så det blir inte en massa slöande bara för att skolan är stängd! Så jag kommer gå upp till lotten och börja och sen får de komma dit och hjälpa mig. Om jag inte är klar det vill säga! Men blev så positivt överaskad över hur lätt det var att gräva! Grusblandad lera! Lite tungt bara att få av det från grepen, därav all lera på ena skon *hahahaha*
 
Fick lite hjälp av Buddha att lägga ut markduken. 
 
Jag orkade gräva ca 2 meter idag sen sa ryggen ifrån. För att inte utmana ödet valde jag att avsluta för dagen fast jag hade velat hålla på länge till. Eller iallafall göra klart just denna bädden. Men det kommer fler dagar och i morgon ska det till och med vara sol! Min stora förhoppning just nu är att bli klar med så många bäddar som möjligt och isåfall ha de sista markerade så det bara är att börja gräva nästa gång orken infinner sig. När jag var klar så blev det en liten rundtur på kolonin, så tittar du på videon här nere så ser du hur långt jag kom idag och en liten rundvandring.
 

Kommentera inlägget här :